#

Opening expositie ‘Deventer, stad van verbeelding’ op 16 december

Winterexpositie ‘Deventer stad van verbeelding’ – 16 december 2017 t/m 19 mei 2018

Deventer heeft veel bekende schilders voortgebracht. Kunstenaars die de mooie Hanzestad vaak als inspiratie voor hun verbeelding kozen. De verbeelding van Deventer is het leidende thema. Dat deze kunstenaars ook fraaie landschappen en stillevens maakten, toont deze expositie overtuigend aan.

De schildersgroep aangeduid met DDD, bestaande uit Hein Balsink, Piet Flint en Bernard Gerritsen was al actief in de jaren 20 van de vorige eeuw. Ze schilderden en organiseerden gezamenlijke exposities. Leven van eigen kunst was in die periode nauwelijks haalbaar. Het vak was op de Teeken-Academie-School geleerd, waar de drie schilders les kregen van de welhaast legendarische Bartus Korteling.

De tentoongestelde werken zijn afkomstig van de collectie van mevrouw Freuke Kloosterboer-Schotman, van de Deventer schilder A.G. Gerritsen en aangevuld met werken van het “Deventer Verhaal”.

De opening zal worden verricht door mevrouw Freuke Kloosterboer-Schotman en de heer Ben Gerritsen. Wij ontvangen u graag vanaf 15.30 in het Kulturhus aan de Smidsbelt.

Names het bestuur,

mr. W.L.F.C. van Rappard

Actueel Archief