de Keuze van Arco Hofland: Het gaat om mensen

G-51-Haanstra-Gezicht-op-Holten-web

10 juni t/m 20 september 2023

Voor de samenstelling van onze zomer expositie 2023 is oudburgemeester Arco Hofland onze gast conservator: “Het gaat om mensen”, zegt Arco Hofland. “Mensen maken het leven vaak mooi, soms moeizaam en oneerlijk. Ik vind het een morele plicht om optimist te zijn en steeds het goede te zoeken in de mens”.

Arco Hofland is geboren en opgegroeid in Naaldwijk. Sinds 1994 woont hij met zijn gezin in Overijssel. Jarenlang was hij raadslid in Naaldwijk en Dalfsen en vanaf 2001 was hij full time bestuurder in een gemeente. Van 2010 tot begin dit jaar was hij burgemeester in Rijssen-Holten.

“In de werken die ik heb gekozen voor deze tentoonstelling, staan twee thema’s centraal: mensen en landschappen. Uit mijn eigen collectie zijn twee werken uit 1944 te zien van de cineast Bert Haanstra, die in Espelo heeft gewoond. Indringende werken waar de ogen van de man en vrouw langs je heen kijken”.

“Verder vallen veel landschappen te bewonderen en zien we naast berglandschappen veel werk over Holten. De Nagelhout-collectie is en blijft een prachtige verzameling

De Nagelhoutzaal – Kulturhus Holten waar Holten trots op mag zijn”.

Download flyer

Volgende Expositie