Kees Stoop in retrospect

Kees Stoop

18 december t/m 31 maart 2022

Vele inwoners van Holten kenden de in februari 2019 overleden Kees Stoop. Ondanks het feit dat Kees Stoop een tamelijk teruggetrokken bestaan leidde, wisten de meesten wel dat hij beeldend kunstenaar was. Bezochten hem zelfs wel eens in zijn atelier, bij zijn woonhuis aan de voet van de Holterberg. Bewonderden zijn werk en kochten soms wat. Maar toch; – de meesten realiseerden zich niet dat in het kleine Holten een van de grootste Nederlandse tekenaars van de 20e eeuw woonde.

Kees Stoop.
Iets van zijn ongelooflijke tekenkracht en veelzijdigheid ziet u op deze expositie.

Hoewel Kees Stoop zijn tekeningen en schilderijen zelden dateerde, wordt er in de expositie werk getoond dat zijn lange carrière als beeldend kunstenaar omvat. Het werk komt uit het depot van de Kees Stoop Stichting (www.keesstoop.nl), die ook het boek ‘Kees Stoop, leven en werk’ uitgeeft. In het boek wordt het werk van Kees Stoop kunsthistorisch geduid door schrijver, kunsthistoricus en recensent Koen Kleijn, die ook de opening van de expositie verricht op 18 december.

Het boek is alleen op 18 december verkrijgbaar in de zaal voor €39,95 (pinnen is daar niet mogelijk). Vanaf 18 december is het boek te koop in de Primera winkel (Dorpsstraat 21, Holten).

Download flyer

Volgende Expositie