Kunst uit de Nagelhoutloterij

Stichting collectie Nagelhout

17 januari t/m 1 mei 2015

Uiteenlopende kunstdisciplines komen aan bod: tekenkunst, schilderkunst, beelden, keramiek en glas. Allemaal afkomstig uit de loterijactiviteiten van arts en mecenas J.P. Nagelhout.

Een van de activiteiten die de Holtense arts en kunstmecenas na aan het hart lagen, waren de jaarlijkse loterijen. Het organiseren van kunstreizen en de neerslag daarvan leverde in de eerste jaren van zijn uit de hand gelopen hobby voldoende kunstwerken op voor de verloting op de jaarlijkse bijeenkomsten van de Holtense kunstclub. Later werd overgeschakeld naar een andere organisatie vorm en werden loten verkocht onder de titel: elke Nederlander een mecenas. Een winnend lot kon verzilverd worden met een keuze uit het atelier van een kunstenaar. In het archief van de Stichting Collectie Nagelhout Holten (SCNH) waren voldoende aanknopingspunten om de toenmalige winnaars op te sporen, wat resulteerde in een interessante, maar heterogene expositie als neerslag van Nagelhouts bijzondere activiteiten.

De expositie is te zien van zaterdag 17 januari 2015 t/m vrijdag 1 mei 2015 in De Nagelhoutzaal in het Kulturhus, Smitsbelt 6, 7451 BL Holten.

Volgende Expositie