De Waerdenborch Nagelhout Fashion Time

Stichting collectie Nagelhout

19 september t/m 28 november 2020

Waerdenborchleerlingen in vier en vijf vwo hebben voor het vak handvaardigheid een bijzondere modecollectie gecreëerd: Nagelhout Fashion Time.

Elke leerling mocht een schilderij kiezen uit de rijke collectie van de stichting Nagelhout, om daar vervolgens een kostuum bij te ontwerpen. Dat proces begint bij schetsen. Uit deze schetsen hebben de klassen gezamenlijk het beste idee van elke leerling gekozen.

Deze ideeën werden het uitgangspunt voor deze unieke expositie. De vertaling van schilderij naar kostuum werd door iedereen anders aangepakt.

Zo zijn er leerlingen die als uitgangspunt de beeldaspecten (kleur, vorm, compositie, textuur, licht en ruimte) hebben gekozen. Anderen kozen voor een meer inhoudelijke benadering door meer onderzoek te doen naar het verhaal achter het schilderij of een benadering van sfeer en expressie. De leerlingen hebben uiteindelijk een zeer grensverleggende en vernieuwende collectie samengesteld die te bewonderen is naast de schilderijen die het uitgangspunt vormen.

Download flyer

Volgende Expositie